författare, litteraturutvecklare, civilekonom, projektledare stadsutveckling, avdelningschef,  frilansjournalist med utbildning på Berghs

OM 


Ord och bilder drivs av mig, Henrik Hermansson, och är ett mindre nätverk av bland annat författare, frilansskribenter, fotografer och andra. Jag skriver om allt mellan himmel och jord, men även om allt under jord och ovan himmel. Jag är intresserad av alla sorters uppdrag - till exempel reportage, krönikor och fotografering. Jag har erfarenhet från stora tidningar som Aftonbladet och små kulturtidskrifter som Filmrutan.


De flesta uppdrag utför jag själv men kan också förmedla kontakter i samråd med kunden.


Under Arbeten kan du läsa mina samlade erfarenheter genom olika anställnngar och projekt. 


OM HENRIK HERMANSSON


Jag började skriva i tonåren, främst dikter och romaner. Under gymnasiet fick jag högsta betyg på alla uppsatser och i 25-årsåldern vann jag sedan en skrivtävling där första priset var en kurs vid Berghs school of communication. Därefter arbetade jag som frilansskribent på heltid ett par år. Mina uppdragsgivare var såväl lokal som nationell media, tidningar som tidskrifter. Ämnen har varierat, mellan vampyrfilmer och arkitektur. Allt sedan dess har jag fortsatt skriva, inom facklitteratur men även på senare tid skräck och science fiction. Jag debuterade facklitterärt i januari 2022. I mars 2022 började jag arbeta som utvecklare inom litteratur som konstform. Under 2023 debuterade jag som skräckromanförfattare. Medlem i Författarförbundet, Författarcentrum och Smålands författarsällskap.

kulturvetare, utställningsproducent, fotograf, forskarassistent, journalist, projektledare med specialkunskaper om estetik, inredning och olika tidsepoker

OM EVA CHARLOTTE DAHNBERG


Redan som barn hade jag ett stort intresse för att avbilda. Jag kunde sitta i timmar och rita, ofta med stort fokus på detaljer och nyanser. Jag har alltid tyckt om att fotografera, till vardag och fest, hemma och på resa. Genom åren har jag redigerat tiotusentals bilder från olika resor bland annat. Denna långvariga träning har givit mig en känsla för färg och form. Då jag dessutom har läst till kulturvetare och på fritiden läst om stilar och epoker kan jag skapa olika stämningar och atmosfärer i en bild. Jag har även fotograferat åt fastighetsmäklare och andra uppdragsivare. De senaste åren har jag främst arbetat i museal verksamhet.