civilekonom, projektledare stadsutveckling,  avdelningschef,  frilansjournalist med utbildning på Berghs, projektledare kultursektorn

OM OSS


Vi är frilansskribenter som skriver om allt mellan himmel och jord, men även om allt under jord och ovan himmel. Vi är intresserade av alla sorters uppdrag - till exempel reportage, krönikor, fotografering. Vi har erfarenhet från stora tidningar som Aftonbladet och små kulturtidskrifter som Filmrutan, och intervjuat allt från lokala personligheter till ministrar.


Vi lever och skriver tillsammans - vi är med andra ord oskiljaktiga och delar allt. Vi har båda journalistbakgrund med många olika erfarenheter. Under Arbeten kan du läsa våra samlade erfarenheter genom olika anställnngar och projekt. 


OM HENRIK HERMANSSON


Jag började skriva i tonåren, främst dikter och romaner. Under gymnasiet fick jag högsta betyg på alla uppsatser och i 25-årsåldern vann jag sedan en skrivtävling där första priset var en kurs vid Berghs school of communication. Därefter arbetade jag som frilansskribent på heltid ett par år. Mina uppdraggivare var såväl lokal som nationell media, tidningar som tidskrifter. Ämnen har varierat, mellan vampyrfilmer och arkitektur. Allt sedan dess har jag fortsatt skriva, allt mer inom facklitteratur men även på senare tid skräck och science fiction. De senaste åren har jag varit verksam inom stadsplanering på kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköping.


kulturvetare, utställningsproducent, fotograf, forskarassistent, journalist, projektledare med specialkunskaper om estetik, inredning och olika tidsepoker

OM EVA CHARLOTTE DAHNBERG


Redan som barn hade jag ett stort intresse för att avbilda. Jag kunde sitta i timmar och rita, ofta med stort fokus på detaljer och nyanser. Jag har alltid tyckt om att fotografera, till vardag och fest, hemma och på resa. Genom åren har jag redigerat tiotusentals bilder från olika resor bland annat. Denna långvariga träning har givit mig en känsla för färg och form. Då jag dessutom har läst till kulturvetare och på fritiden läst om stilar och epoker kan jag skapa olika stämningar och atmosfärer i en bild. Jag har även fotograferat åt fastighetsmäklare och andra uppdragsivare. De senaste åren har jag främst arbetat i museal verksamhet.